Bijeenkomst

VNAN-lid Lotte Krabbenborg over de invloed van technologie op onze samenleving

10 mei 2021

Hoe beïnvloeden nieuwe ontwikkelingen zoals nanotechnologie en kunstmatige intelligentie onze samenleving? En welk effect heeft het op ons als burgers? Met deze vragen houdt VNAN-lid dr. Lotte Krabbenborg zich bezig in haar werk als hoofddocent aan de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen van de Radboud Universiteit bezig. Ze onderzoekt waarom en wanneer het zinvol is om ons als burgers bij de ontwikkeling van wetenschap en technologie te betrekken en ontwikkelt methodes om deze participatie te realiseren.  

Tijdens deze inspirerende en interactieve avond neemt Lotte ons mee in haar persoonlijke carrièreverhaal, haar drijfveren en het doel van haar onderzoek. En ze gaat graag het gesprek met ons aan over maatschappelijk-ethische kwesties  rond nieuwe technologische ontwikkelingen in de zorg, zoals digitale zelf-monitoring. Wanneer in de toekomst patiënten zichzelf zullen moeten monitoren met behulp van apps en activity trackers, hoe zal dit uitwerken en wat is de mening van deze patiënten? 

Meld je aan voor deze interessante bijdrage van Lotte Krabbenborg uit het midden van ons eigen netwerk: we nodigen je van harte uit om je stem te laten horen tijdens deze avond! 

Deze bijeenkomst zal plaatsvinden via Zoom. Iedereen krijgt een link, zodat je ook kunt inloggen als je je niet hebt aangemeld.  

Volgende bijeenkomst:

10 april 2023
Bekijk de agenda