Bijeenkomst

Introductiebijeenkomst: Arnhem 2120 De stad over 100 jaar

10 oktober 2022

Ben je benieuwd hoe onze regio er over 100 jaar uit kan zien? Kom dan voor de presentatie van deze grote visie door ons enthousiaste lid Sanda Lenzholzer en haar collega Ilse Voskamp.

Op deze bijzondere avond word je meegenomen in een ruimtelijke visie waarin rekening wordt gehouden met mens, natuur en klimaatverandering. Anders dan doemscenario’s je doen vermoeden, kun je ook in een wereld met klimaatverandering bouwen aan een aantrekkelijke en welvarende stad.  Onder leiding van Sanda Lenzholzer en Wim Timmermans ontwierp een team van Wageningen University & Research een scenario voor de stad van de toekomst met Arnhem als voorbeeld. Het Arnhem van 2120 is zó ontworpen dat verkoelende dalwinden de stad op hete zomerdagen verkoeling bieden. Dat is nodig, want in 2120 zal het weer door klimaatverandering extremer zijn dan nu. De stad groeit naar het hoge en droge Noorden en er is veel meer ruimte voor water. Op het water in het rivierengebied drijven woontorens én er wordt veel voedsel verbouwd. Alle energie wordt op duurzame wijze opgewekt en opgeslagen in meren op de Veluwe. Meer horen? Meld je aan!

Sanda is sinds februari 2020 Hoogleraar en Leerstoelhouder Landschapsarchitectuur bij de WUR sinds februari 2022. In juni 2022 heeft zij haar inaugurele rede gehouden.

Let op: Wanneer je je na 3 oktober afmeldt, zijn wij genoodzaakt om de kosten van EUR 30,= in rekening te brengen, ivm de gemaakte afspraken met de Horecagelegenheid.

Volgende bijeenkomst:

10 april 2023
Bekijk de agenda