Bijeenkomst

Clara Sander, De Beide Weeshuizen Nijmegen

8 februari 2021

Clara Sander vertelt ons op deze boeiende avond over de historie van De Beide Weeshuizen in Nijmegen, die teruggaat tot de 16e eeuw. Zij neemt ons via een inkijkje in haar functies bij de stichting mee op welke manier deze stichting tegenwoordig steun biedt aan Nijmeegse jongeren in noodsituaties.

Vanaf een aantal eeuwen geleden werd dit tot uitvoering gebracht door de opvang van kinderen in twee weeshuizen. Deze weeshuizen zijn in 1953 gesloten. De stichting De Beide Weeshuizen is echter nog springlevend en koestert het gedachtegoed van Stijn Buys, de grondlegster van het weeshuis aan de Begijnenstraat in Nijmegen.

Vanuit de stichting wordt het nagelaten vermogen nu ingezet om ontwikkelingskansen te bevorderen en om zelfredzaamheid en sociale integratie van kwetsbare jongeren tot en met 28 jaar te vergroten. De stichting zet zich actief in om de jongeren te helpen, de hulpvragen zijn zeer divers.

Clara is sinds 2011 regent van de stichting en tevens secretaris-rentmeester. Van huis uit is zij jurist en mediator en ook heeft zij een opleiding verandermanagement gevolgd. Dat alles voegt zij samen. Bijvoorbeeld als lid van Raden van Toezicht. Op dit moment is Clara naast De Beide Weeshuizen ook actief als bestuurder van de stichting Stevenskerk Nijmegen en voorzitter van de stichting Franse Hof, een buurtinitiatief voor het realiseren van een stadstuin in het centrum van Nijmegen.

Laat je meenemen op reis door het bijzondere landschap van de stichting De Beide Weeshuizen en meld je aan voor deze interessante avond!

Deze bijeenkomst is vanwege COVID – 19 digitaal via Zoom. Je krijgt via de mail een link waarmee je op de dag zelf kunt inloggen. Mocht je vragen hebben mail dan naar M.pfennings@equipe-bv.nl

Home – De Beide Weeshuizen

Volgende bijeenkomst:

10 april 2023
Bekijk de agenda