Leden
Doreen Timmers

Doreen Timmers

eigenaar Galerie Door
Titel drs.
Pitch Kunst is een drijvende kracht in het leven. Kunst stimuleert, voedt de geest en is zalf voor de ziel. Naar kunst kijken is een manier om te reflecteren op het eigen leven en de hedendaagse samen- leving. De kunstwerken bij Galerie Door bieden je een venster naar een andere wereld, een nieuwe deur die opent...

Galerie Door toont hedendaagse kunst en sieraden van (inter)nationale kunstenaars en ontwerpers, zowel jong talent als gevestigde namen. Je ziet experimenteel en conceptueel werk, kunst die zich op het snijvlak van autonome beeldende kunst en toegepaste kunst begeeft. Het werk bij Galerie Door is vernieuwend, opwindend en oorspronkelijk. Soms vanwege de directheid, soms vanwege de originele verhalen en een andere keer vanwege de po√ęzie en humor. Alle kunstwerken hebben echter met elkaar gemeen dat ze uitblinken in hun vakkundig uitgevoerde verschijningsvorm.

De drijvende kracht achter Galerie Door is Doreen Timmers. Ze is kunsthistoricus, freelance curator, kunstadviseur en auteur voor kunst- magazine Palet. Doreen neemt u mee in de rijke wereld van beeldende kunst en het kunstsieraad.
Organisatie Galerie Door
Functie eigenaar Galerie Door
Werkervaring sinds 2017 directeur/eigenaar/curator van Galerie Door, gespecialiseerd in beeldende kunst en kunstsieraden
Website www.galeriedoor.nl
Zakelijke mijlpalen Galerie Door bestaat dit najaar (2022) vijf jaar. Ik heb laten zien dat kunst zich niet laat biden aan een specifieke plek, maar veel meer aan kwaliteit. In de vijf jaar dat de galerie bestaat, zijn de spreekwoordelijke wortels aardig uitgewaaierd en dieper gegroeid.