Leden
Hanneke de Jonge

Hanneke de Jonge

Eigenaar advies- en tekstbureau Unicolaas
Titel Drs.
Pitch Als kind droomde ik ervan om schrijver te worden. Ik schreef verhalen, gedichten en toneelstukken, maar werd scheikundige. Tijdens mijn werk in de procesindustrie, de IT en de zakelijke dienstverlening kwamen mijn analytische vaardigheden en mensgerichte, gestructureerde manier van werken goed van pas. Met een schat aan kennis en ervaring ben ik vervolgens als freelance journalist en tekstschrijver aan de slag gegaan. Ik wil bijdragen aan een samenleving waarin kwetsbare mensen volwaardig mee kunnen doen.
Organisatie Advies- en tekstbureau Unicolaas
Functie Eigenaar advies- en tekstbureau Unicolaas
Werkervaring Ik ben in 1984 begonnen bij wat toen de Hoogovens heette, als leidinggevende in een koudbandwalserij. In 1988 ben ik naar Brabant verhuisd en heb ik 17 jaar lang gewerkt bij Fuji Photo Film, waarvan het grootste deel als bedrijfskundig adviseur gespecialiseerd in logistiek en ICT. Daarna werd ik adviseur en trainer van ondernemingsraden bij GITP en vervolgens kwaliteitsmanager op de IT-afdeling van DELA. Sinds 2011 ben ik zelfstandig ondernemer. Tot 2018 was freelance adviseur van het DELA goededoelenfonds en sinds 2012 tekstschrijver en freelance journalist voor Nieuwe Oogst.
Nevenactiviteiten Voorzitter Broodfonds Boerenbruin.
In het verleden heb ik veel bestuurlijk vrijwilligerswerk gedaan, als voorzitter van Peuterspeelzalen Aalst-Waalre, voorzitter van de medezeggenschapsraad van een basisschool, voorzitter van een cli├źntenraad bij Lunetzorg en secretaris van de oudervereniging van een middelbare school. Daarnaast ben ik zowel bij Fuji als bij DELA lid geweest van de ondernemingsraad.
Belangstelling voor andere functies Voor freelance- en interimopdrachten kun je me benaderen.
Zakelijke mijlpalen Samen met collega's Arjan Broere en Niek van Keulen publicatie van scORen, tactische tips voor ondernemingsraden (2007)

Schrijver van het kinderboek 'Kijk mij eens!' voor kinderen van ouders met een verstandelijke beperking, in samenwerking met belangenvereniging Sien en hulpverleners van zorgorganisaties ASVZ, Philadelphia en Cordaan Jeugd, geïllustreerd door ervaringsdeskundige Iris de Groot.
Twitter https://twitter.com/hannekedejonge
Facebook https://www.facebook.com/hdejonge