Leden
Marjolein

Marjolein Herps

Strategisch beleidsadviseur
Titel Dr.
Pitch Eraan kunnen bijdragen dat mensen met een verstandelijke beperking een een menswaardig, betekenisvol leven kunnen leiden. Daar hebben ze vaak ondersteuning bij nodig, en ik probeer er een steentje aan bij te dragen door kennis uit (wetenschappelijk) onderzoek te ontwikkelen en te delen, door te adviseren over strategisch beleid en zo de praktijk, het beleid en onderzoek met elkaar te verbinden.
Organisatie Dichterbij
Functie Strategisch beleidsadviseur
Werkervaring Sinds 2021 ben ik werkzaam als strategisch beleidsadviseur bij Dichterbij, een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarvoor werkte ik ruim veertien jaar bij Vilans, kenniscentrum voor de langdurige zorg. Daar werkte ik als onderzoeker/adviseur/projectmanager op projecten en programma's in de gehandicaptenzorg. In die tijd promoveerde ik ook aan de Universiteit van Maastricht.

Tijdens mijn opleiding werkte ik bij verschillende gehandicaptenzorgorganisaties als begeleider en op de universiteit als onderzoeks- en onderwijsassistent.
Nevenactiviteiten Op verschillende manieren houd ik me bezig met kennis en onderzoek: ik ben eindredacteur voor NTz, het Nederlands Tijdschrift voor de zorg aan mensen met verstandelijke beperkingen; lid van de programmacommissie 'Expertisefunctie Zintuiglijk Gehandicapten' bij ZonMw en jurysecretaris van de Ds. Visscherprijs, een prijs voor het beste proefschrift in de verstandelijk gehandicaptenzorg.
Belangstelling voor andere functies Interesse in toezichthoudende rollen in zorg en welzijn.