Bijeenkomst

Reminder: bijeenkomst 11 -09 bedrijfsbezoek Fabrikaat in Nijmegen (aanmelden kan tot 07-09 14:00u)

11 september 2023

We gaan deze netwerkbijeenkomst (11-09) op bezoek bij kunstenaarscollectief Fabrikaat, en het eten vindt plaats bij eetcafe Eten en Drinken (Lentse Schoolstraat 61) in Lent (ongeveer 20 min lopen tussen beide locaties, met de auto ongeveer 6  min).

Voor wie zich nog wil aanmelden, dit kan nog tot 7 sept 14.00u

Fabrikaat organiseert transitie programma’s om publiek te verbinden aan hun specifieke omgeving en aan elkaar. Op deze plekken laten ze innovatieve ideeën zien, gerelateerd aan maatschappelijke vraagstukken rondom gebiedsontwikkeling, cultuur, duurzaamheid en leefbaarheid, én inspireren ze publiek om zich actief te verhouden tot de ontwikkelingen op dit gebied.

Fabrikaat beoogt met haar projecten een positieve bijdrage te leveren aan het creëren van een duurzame en leefbare omgeving, die is vormgegeven door burgers zelf.

Tijdens een interactieve rondleiding vertellen de mensen van Fabrikaat het verhaal over hoe ze onderzoek doen naar rivierklei en andere lokale grondstoffen. Hoe sluiten nieuwe toepassingen aan bij hedendaagse behoefte aan een duurzame omgeving? De oprichting van Fabrikaat, de doelstellingen en de functie die zij heeft in de regio speelt hierbij een belangrijke rol. Een interessant bedrijfsbezoek waarin we leren over maatschappelijke betrokkenheid en creativiteit en innovatie hand in hand gaan.

Om 18.00u is de inloop bij Eten en Drinken en om 18.15 starten we met het diner. Om 19.15 vertrekken we richting Fabrikaat, waar de rondleiding en lezing rond 19.45 zal plaatsvinden.

Volgende bijeenkomst:

31 augustus 2024
Bekijk de agenda