Bijeenkomst

Introductiebijeenkomst 8 april: De Rekenkamer in relatie tot de politiek in het Provinciehuis Arnhem

8 april 2024

Suzan Mathijssen (lid van ons netwerk) is secretaris-directeur bij de Rekenkamer Oost-Nederland. Zij geeft leiding aan het bureau van de Rekenkamer waar 6 onderzoekers werken. De Rekenkamer onderzoekt voor de provincies Gelderland en Overijssel of het bestuur volgens de regels handelt, doelen realiseert en niet meer geld uitgeeft dan nodig. Op een interactieve manier gaan we onder leiding van Jeannet Brandsma (ook lid van ons netwerk) met Suzan en Charlotte de Roo, fractievoorzitter van GroenLinks, in gesprek over:

  • Wat betekent onafhankelijkheid van de Rekenkamer in een politieke context?
  • Hoe versterken de politiek en rekenkamer elkaar in de praktijk?
  • Welke dilemma‚Äôs spelen er bij de Rekenkamer in een dynamisch politiek krachtenveld?

Dit gedeelte van deze bijeenkomst vindt plaats in de Statenzaal van het Provinciehuis in Arnhem. Een geweldige kans om een kijkje te nemen op deze belangrijke plek van ons provinciebestuur. Het diner vindt plaats bij het nabijgelegen restaurant Pizzabakkers, Broerenstraat 35 te Arnhem.

Ben je nog geen lid maar heb je wel interesse? Wees welkom! Meld je aan voor deze actuele en interessante introductiebijeenkomst van het vrouwennetwerk Arnhem Nijmegen. Tijdens de introductiebijeenkomsten kun je vrijblijvend kennismaken met ons netwerk, waarin we een diner en ons befaamde levend linkedIn combineren met een inhoudelijk programma.

Volgende bijeenkomst:

9 september 2024
Bekijk de agenda