Bijeenkomst

Introductiebijeenkomst: Emily Hermans over de ontwikkeling van een modelabel

12 oktober 2020

Vijftien jaar geleden startte de modeontwerper Emily Hermans haar merk MLY. Haar missie is duurzame en kleurrijke kleding te maken waarmee vrouwen de beste versie van zichzelf kunnen zijn. Emily staat bekend om haar ambachtelijke benadering van mode. Ze werkt bij voorkeur vanuit het materiaal en de techniek. De basismaterialen en prints voor haar stoffen ontwikkelt ze in veel gevallen zelf. Het grootste deel van de kleding wordt in Nederland gefabriceerd, veelal vanuit haar atelier op Strijp S in Eindhoven. Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk onderdeel van haar bedrijfsfilosofie. MLY werkt zoveel mogelijk met restgarens en natuurlijke stoffen. Geprinte kleding wordt grotendeels digitaal gedrukt met biologisch afbreekbare inkten; dit vraagt om minder water dan bij drukprocessen.

Tijdens een interactieve lezing vertelt ze over haar carrière in de mode en de ontwikkeling van haar merk. Daarnaast vertelt ze ons over de uitdagingen van het ondernemen in de coronatijd.

Op deze bijeenkomst zetten we onze deuren open voor belangstellenden. Wil je komen kijken hoe het er bij het Vrouwennetwerk Arnhem Nijmegen aan  toe gaat? Meld je dan hier aan?

 

Volgende bijeenkomst:

10 juni 2024
Bekijk de agenda