Bijeenkomst

Netwerkavond 12 februari: een nieuw perspectief in het Overweeghuis Arnhem Nijmegen

12 februari 2024

Eind 2023 is het Overweeghuis Arnhem Nijmegen geopend. Het Overweeghuis is een burgerinitiatief waar vrouwen die uit de prostitutie willen stappen 24/7 terecht kunnen om een paar maanden tot rust te kunnen komen. Wat is de historie en de ambitie van het Overweeghuis en hoe vindt het huis haar bestaansrecht?

Nanda Olde (voorzitter van het bestuur en docent bij de HAN), Andrea Pool (bestuurslid en advocaat) en Gaby Theunissen (zorgcoordinator) zijn de initiatiefnemers en bestuurders van dit bijzondere burgerinitiatief. Zij praten ons bij over de achtergrond, de oprichting en het reilen en zeilen van dit unieke huis waar vrouwen die dat nodig hebben even op adem kunnen komen.

Iemand keuzevrijheid geven staat in het Overweeghuis centraal. Zonder dwang of druk van buitenaf overwegen wat een vrouw (of man) zélf wil voor haar toekomst. In een veilige en liefdevolle omgeving, omringd door vrijwilligers, maken mensen weer opnieuw toekomstplannen voor zichzelf.

De bijeenkomst vindt plaats in buurthuis ’t Huukske in Arnhem. Parkeren kan in de wijk Lombok of gratis bij het Rijnhotel (tien minuten lopen).

Volgende bijeenkomst:

9 september 2024
Bekijk de agenda