Bijeenkomst

VNAN-lid Hilde Spille over passie en burn-out

11 februari 2019

Waar mensen met passie werken, ligt burn-out soms op de loer. Dat is zeker bij muzikanten zo. VNAN-lid Hilde Spille werkt bijna 25 jaar in de internationale livemuziekbusiness en is sinds 2001 vennoot bij Paperclip Agency.  In 2012 begon ze over de mentale gezondheid van muzikanten te schrijven in haar blog Compass voor Creatives. Sindsdien spreekt ze regelmatig op internationale vakconferenties over dit onderwerp. Vanavond deelt ze haar kennis met ons in een interactieve lezing waarin ze ook kort vertelt hoe de internationale muziekbusiness in elkaar zit.

Voor het opbouwen van mentale veerkracht ontwikkelde Hilde een eigen model dat bestaat uit zeven facetten: bezieling, positionering, volharding, verbinding, ontdekking, oefening en uitdrukking. Vijf van deze facetten komen uit het onderzoek van Joanna Barsh van het McKinsey Institute (“Vrouwelijk Leiderschap: vrouwen hebben alles in zich om de top te bereiken”). De overige twee voegde ze er zelf aan toe, gebruik makend van haar werk met muzikanten. Het mooie is, dat deze facetten elkaar versterken. Ze vormen samen iemands mentale veerkracht.
Omdat passie en bezieling een belangrijke rol spelen in de muziekbusiness, komt dat uitgebreid aan de orde. Daarnaast onderzoeken we waar onze eigen passie ligt. Hilde besteedt verder aandacht aan de dubbele link tussen passie en burn-out, en aan belangrijke onderzoeken over de mentale gezondheid van muzikanten. Omdat passie in veel andere beroepen een belangrijke rol speelt, zijn deze onderzoeksresultaten interessant voor iedereen die met passie werkt.

We komen bij elkaar bij de Kookplaats op bedrijventerrein Arnhems Buiten. Het bijzondere van dit bedrijventerrein is dat het gevestigd is op het voormalige landgoed ‘Den Brink’, dat onderdeel uitmaakte van de landerijen van klooster Mariëndaal. Inmiddels is het gebied omgetoverd tot een kantorenpark, maar wel met veel respect voor de natuur en met behoud van unieke elementen uit het verleden.

 

Volgende bijeenkomst:

10 juni 2024
Bekijk de agenda