Bijeenkomst

Warmoes Lent

10 augustus 2020

We gaan op bezoek bij Historische Tuinderij Warmoes in Lent. De tuin bestaat als stichting al wat langer maar is een aantal jaar geleden nieuw leven ingeblazen, met twee energieke dames aan het roer; Barbara en Marlies.
Het doel van de stichting is om het traditionele warmoezeniersbedrijf zoals het in de vorige eeuw in Lent en omstreken bestond, in stand te houden danwel in ere te herstellen. Gebruikmakend van de oude groenten- en fruitrassen en met de oorspronkelijke wijze van telen.

Behalve het zorgvuldig terugbrengen van oude rassen en het op kleinschalige manier produceren van groenten en fruit runt de Warmoes een tuincafé waar de oogst via taarten en lunchgerechten gepresenteerd wordt. Verder is er aandacht voor educatie, zijn er plukdagen en worden er regelmatig markten, workshops en tentoonstellingen gehouden op het terrein.

Als het mooi weer is, wat we hopen, eten we buiten in en uit eigen tuin aan lange tafels. Barbara en/of Marlies leiden ons rond en schijnen hun licht over geschiedenis en toekomst van de Warmoes.

Volgende bijeenkomst:

8 juli 2024
Bekijk de agenda